Akademi Fantasia 9 Final Pujian + Kritikan


salam
akhirnya af9 melabuhkan tirai . keputusan akhir ialah

1. Hazama
2. Lena
3. Fina
4. Azri

jujur mirul bukan peminat fanatik af pun . mirul x tgok pun konsert final ( padahal tv kat kolej kas astro kene amik oleh pentadbiran ) . seyesly , mirul dan af benda biasa je . lately , mirul tgok byk entri pasal af9 ni . ada benar dan ada silapnye di situ . bagi mirul orang yang kutuk2 af ni tapi akhirnya layan juga lagu artis keluaran af ni . tonton juga filem artis keluaran af siap tahu info terkini lak . betul kate pepatah jangan benci nanti bertukar sayang . mirul bukan nak sebelahkan af ni . ada bende juga mirul x berkenan tentang af ni . 

1. pemilihan peserta
bukan mirul x tahu pemilihan af berdasarkan latar belakang peserta . siapa nak join perlu ada cerita hidup sedih atau berpotensi untuk tarik undian . peserta mesti ada badan besar , kurus , cantik , hensem  untuk tarik perhatian awam

2. pilihan lagu
kebanyakkan lagu af ni time konsert merosakkan seni suara . bukan mirul kata mirul terer nyanyi , tp lau artis dgar die nyanyi mesti sedih kerana lagu jd cm tu . lagu perlu sesuai dan update

3. gimik
pada awal af bende ni paling best , bile dh banyak tahun buat bende dh ley predict dah

4 . pakaian
pakaian ada ok , ada x ok . walau nak tunjuk kreatif pun janji ikut budaya

apa pun , mirul suka tgok af 2 dan 3 kerana peserta di pilih best dan laku . tahniah pak nil kerana buat af best 
( mirul tonton af kerana pak nil sajo )
apa pun tahniah buat astro kerana berjaya habiskan 9 af . biasa la bukan senang nak puaskan hati semua
apa pun , teruskan bantu artis baru kerana mereka akan menetukan hala tuju industri seni kita

p/s : tahniah hazama teruskan naikkan industri ini

4 ulasan:

  1. haha x tgk pon af tadi.. adess

    BalasPadam
  2. huhuh yeahhh common maharajalawak....

    http://mohamadisamuddin.blogspot.com/2011/06/maharaja-lawak-vs-af9.html

    BalasPadam
  3. along pon tak tgok AF....

    BalasPadam

 
Alright reserved by kb|Seksyen 302 Kanun Keseksaan (Akta 574) yang membawa hukuman gantung sampai mati jika anda didapati bersalah.